Spoštovane stanovalke in stanovalci študentskega doma,

od 8. 10. 2020 dalje, zaradi velikega števila okužb v Sloveniji, NIJZ sicer še vedno obravnava vse osebe s potrjeno okužbo, a do preklica ne bo več iskal stikov potrjenih primerov okužbe s SARS CoV 2 v študentskih domovih, zato vse stanovalce pozivamo, da naj:

Odločitev o izolaciji poda osebni ali lečeči zdravnik (dežurna ambulanta) glede na zdravstveno stanje okužene osebe. V skladu s protokolom zdravnik presodi tudi, kam bo okuženo osebo napotil v izolacijo.

V primeru odrejene izolacije izven kapacitet Ministrstva za zdravje, mora oseba ravnati skladno z navodili za izvajanje izolacije oseb, ki ne potrebujejo bolnišnične oskrbe, oziroma z Navodili za osebo s potrjeno okužbo SARS-CoV-2 v domači izolaciji.

V želji, da še naprej ostanete zdravi, vas lepo pozdravljamo.

Uprava DŠD NM
Novo mesto, 15. 10. 2020

Navodila in protokol pri sumu na okužbo z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) v Dijaškem in študentskem domu Novo mesto - pdfPROTOKOL PRI SUMU NA OKUŽBO.pdf 

Spoštovane stanovalke in stanovalci Dijaškega in študentskega doma,

v skladu z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) v zvezi z ugotovljenimi primeri okužb z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) v naših sosednjih državah, smo v DŠD Novo mesto, da ne bi prišlo do zapletov pri izvajanju vsakodnevnih aktivnosti, pripravili navodila za preprečitev širjenja okužb:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja (Priponka 1).
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo (Priponka 2).
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.
     

Če se pojavijo znaki, ki kažejo na okužbo s koronavirusom (povišana telesna temperatura, kašelj, občutek pomanjkanja zraka, težko dihanje), o tem po telefonu ali elektronski pošti obvestite svojega izbranega zdravnika. Ne hodite v ambulanto nenapovedano, da ne boste okužili še drugih. Zdravstvena služba je o ukrepih ob sumu na okužbo s koronavirusom obveščena in nanjo dobro pripravljena.

Svetujemo tudi, da obvestite goste oz. znance iz bolj ogroženih držav, da svoj obisk v DŠD Novo mesto odložijo do nadaljnjega.

Svetujemo vam tudi, da spremljate spletne strani in družbena omrežja Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja (https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov), Ministrstva za zdravje in Ministrstva za zunanje zadeve.

O vseh nadaljnjih informacijah vas bomo obveščali sproti.

Lepo pozdravljeni.                                                 

                                                                                                                                                                                                          

Jasmina Rastoder Kafol

          ravnateljica

View the embedded image gallery online at:
https://dijaskidom.org/covid-19#sigProIdf5e6635715