V dijaški in študentski dom Novo mesto sprejemamo dijake in dijakinje srednjih šol ter tudi študente in študentke višjih in visokih strokovnih šol, ki se vpišejo v šole izven kraja svojega stalnega bivališča.

Nudimo tudi storitve s področja gostinstva in občasnih potreb po prenočevanju. Študentje lahko v kuhinji koristijo študentske bone.

Kje smo?
Dijaški in študentski dom Novo mesto (DŠD NM) je umaknjen od mestnega hrupa. Nahaja se v naselju Šmihel, na Šegovi ulici 115. V neposredni bližini sta Šolski center Novo mesto in Športna dvorana Leona Štuklja. Od avtobusne in železniške postaje je oddaljen približno 800 metrov ali 10 minut hoje, od centra mesta pa 20 minut hoje.

Kaj nudimo?
Bivanje v urejenih dvoposteljnih sobah
Življenje med vrstniki
Zdravo prehrano
Dobre pogoje za učenje (strokovna pomoč vzgojiteljev, medvrstniška učna pomoč)
Kvalitetno preživljanje prostega časa v organiziranih interesnih dejavnostih (nogomet, košarka, odbojka, namizni tenis, strelstvo, pevska skupina, oblikovalne delavnice itd.)
Veliko športa in rekreacije (vodena rekreacija v Športni dvorani Leona Štuklja)
Oglede kulturnih dogodkov in prireditev
Različna predavanja, tečaje in delavnice
Zabavo in organizirane družabne večere (filmski in plesni večeri, izleti, potopisna predavanja, srečanja z zanimivimi gosti, igre brez meja, DŠD ima talent ipd.)