2. Mednarodna likovna kolonija dijakov dijaških domov

V Dijaškem in študentskem domu Novo mesto smo se odločili, da se udeležimo 2. Mednarodne likovne kolonije, ki je potekala 15.12. 2017 v Dijaškem in študentskem domu Celje.

Po internem predizboru v domu smo na tekmovanje poslali 3 dijakinje: Mihaelo Željko, Luno Kapel in Sašo Dejanovič.

Da bi bile dijakinje dobro pripravljene in spočite, smo se na pot odpravili že dan pred pričetkom kolonije. Po večernem prihodu in prijazni nastanitvi v Dijaškem in študentskem domu Celje je sledil ogled mestnih znamenitosti ter utrip življenja v predbožičnem času.

Tekmovanja so se udeležili dijaki in dijakinje 13 dijaških domov iz Slovenije in Hrvaške. Mladi likovniki so v akrilni tehniki ustvarjali na dve izbrani temi. Upodabljali so lahko Prebujenje in Mesto prihodnosti. Udeležencem je pri strokovnem delu svetoval tudi celjski slikar Tomaž Milač.

Najboljši mladi ustvarjalci so prejeli priznanja in pohvale ter simbolične nagrade. Pohvalo tekmovanja je prejela tudi naša dijakinja Mihaela Željko.

Z željo po ponovnem druženju smo se udeleženci poslovili in v mestu ob Savinji zapustili več kot trideset likovnih del.

Mentor: Klemen Bučar

Dogodki

OKTOBER 2023

Od meseca oktobra v športni dvorani Leona Štuklja in Dragotina Ketteja potekajo organizirane...

Dogodki

FEBRUAR 2023

Ko so se drugi polovici Slovenije začele zimske počitnice, sta z Dijaškega doma Vič prišli...

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Skip to content