Omrežje Eduroam

Brezžično izobraževalno omrežje EDUROAM

Dijaški in študentski dom Novo mesto po novem nudi dijakom, študentom in gostom možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi. EDUROAM je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes (glej pravila-uporabe-omrezja-arnes.html).

Kaj je omrežje Eduroam?

  • Storitev Eduroam omogoča dijakom, študentom in gostom varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši ustanovi in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam.
  • V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, srednje šole) v Sloveniji (www.eduroam.si) in tujini (www.eduroam.org).
  • Omrežje je zasnovano tako, da lahko dijaki, študentje ali zaposleni dostopajo transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini), in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v »domačem« omrežju Eduroam (npr. dijak dostopa v zaščiteno omrežje Eduroam v Novem mestu ali Mariboru oz. v katerokoli omrežje Eduroam v tujini). Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočem uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje.

Tehnične zahteve in navodila za dostop

Za tehnična navodila glede dostopa do omrežja Eduroma si lahko ogledate spletno stran z navodili za povezavo Arnes.

Za instalacijo gonilnikov morate biti na vaš prenosni računalnik prijavljeni z uporabniškim imenom, ki ima skrbniške pravice. Priporočamo, da namestite najnovejše gonilnike za brezžično kartico.

Pomoč in kontaktne osebe

Za brezžični dostop do omrežja je poleg potrebno veljavno uporabniško ime in geslo v matični ustanovi – matična ustanova za Dijaški in študentski dom Novo mesto je Šolski center Novo mesto.

Dijaki pridobijo na željo uporabniško ime in geslo ob vpisu v dijaški dom oz. podajo zahtevek v začetku šolskega leta.

Kontaktna oseba za pridobitev omenjenih podatkov je Nevenka Krašovec, tel: +386 (7) 39 35 587 ali pa elektronski naslov dsd-nm@guest.arnes.si.

 

Že omenjene povezave

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Skip to content