3. MEDNARODNA LIKOVNA KOLONIJA DIJAKOV DIJAŠKIH DOMOV

Letošnja mednarodna likovna kolonija je ponovno potekala v Celju, in sicer v petek, 30. novembra. V sicer precej hladnem vremenu smo se na pot odpravili že pred sedmo uro, saj je tokratno likovno ustvarjanje potekalo en dan. Naš dijaški dom so po izboru mentorja Luke Tratnika predstavljale Luna KapelGaja Modic in Lucija Novak. V izredno številčni zasedbi mladih umetnikov (več kot 40) so dijaki iz Slovenije in Hrvaške ustvarjali v akrilni tehniki na temo Potujem, svet oblikujem. Nastala so zelo kakovostna in zanimiva likovna dela. Najboljši mladi ustvarjalci so prejeli priznanja oz. nagrade za prva štiri mesta. Podeljeni sta bili po dve nagradi za vsako mesto. Vsi trije izdelki naših deklet so bili v ožjem izboru za nagrade. Gaja Modic je na zaključni prireditvi prejela nagrado za četrto mesto, za kar ji iskreno čestitamo. Prav tako ne smemo pozabiti na Luno in Lucijo, ki sta izkazali bogat likovni talent.

Letošnja likovna kolonija je bila znova dobro organizirana in kulturno bogata, za kar sta poskrbela tudi vrhunska domača glasbenika, dijaka Nina in Gašper.

Katja Grahut in Luka Tratnik 

Dogodki

FEBRUAR 2024

KULTURNI PRAZNIK: PREŠERNO O PREŠERNU Za začetek je dijakinja na violino zaigrala Zdravljico,...

Dogodki

JANUAR 2024

V začetku koledarskega leta so dijaki svoj prosti čas namenili predvsem učenju, tudi izven...

Dogodki

NOVEMBER 2023

Po jesenskih počitnicah je dijake za ustvarjanje z glino navdušila naša svetovalna delavka....

Dogodki

OKTOBER 2023

Od meseca oktobra v športni dvorani Leona Štuklja in Dragotina Ketteja potekajo organizirane...

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Skip to content