APRIL 2024

9. maja 2024

DOMIJADA

V četrtek, 11. 4. 2024, se je v Mariboru odvila že 59. Domijada. Na športnem področju so barve našega doma zastopali nogometaši in strelke v streljanju z zračno puško. Slednje so streljale zelo dobro, a sreča žal ni bila na naši strani, saj so za vsega 1 krog obstale brez tako želene medalje na nehvaležnem 4. mestu.  Nogometaši so se v boju za medalje pomerili z Dijaškim domom Tabor in Dijaškim domom Šiška, saj se Dijaški dom BŠ Rakičan zaradi poškodb v ekipi ni udeležil zaključnega tekmovanja. Prvo tekmo so naši Fantje začeli dobro, a vendarle je bil Dijaški dom Tabor boljši nasprotnik in tako zasluženo zmagal. O tem, kdo bo igral drugo tekmo je odločal žreb, sreča tudi tokrat ni bila na naši strani in fantje so se takoj brez počitka pomerili še z Dijaškim domom Šiška. Začeli niso najbolje, hitro so dobili 2 zadetka in na odmor odšli z kar velikim zaostankom. V drugem polčasu so zaigrali bolje, dosegli kar 7 zadetkov in na koncu zasluženo premagali vrstnike iz Šiške, kar je zadoščalo za končno 2. mesto.  ČESTITAMO! 

Udeležba deklet na strelskem tekmovanju letošnje Domijade je bila uspešna, hkrati pa grenko sladka. Lara, Larisa in Živa so se zelo potrudile, streljale dobro, a sreča ni bila na njihovi strani. Za en sam krog so zgrešile 3. mesto in medaljo.

Čestitke in pohvalo si pa vseeno zaslužijo.

Naši dijaki in dijakinje so se udeležili vseh petih delavnic, ki so večinoma potekale v Draš centru pod prelepim Pohorjem ter na Tehniškem šolskem centru Maribor. Fantje so aktivno in z zanimanjem sodelovali na delavnici Izziv sodelovanja med človekom in robotom, kjer so programirali prijaznega humanoidnega robota. Dijakinje, ki obiskujejo program kozmetični tehnik, so se z veseljem udeležile delavnice ličenja ter spoznale, kako z majhno količino ličil ustvarimo urejen vsakdanji videz.  Likovni delavnici »Kvadrati ljubezni« sta dijakinji naslikali svojo podobo na temo Želim si ljubezni. Na fotografski delavnici  Ljubezen v objektivu sta imeli dijakinji priložnost za odkrivanje čarobnega sveta fotografije z njunim pogledom na motiv ljubezni. Sodelovali smo tudi na okrogli mizi na temo Ljubezen do sebe – »Sam svoj mojster«, kjer so dijaki dobili marsikateri koristen nasvet in napotek od doktorice psihologije. 

Letošnja tema Domijade »Želim si ljubezni…« je letos potekala v Mariboru.  Nanjo smo vzgojitelji prijavili tiste dijake in dijakinje, ki si to resnično zaslužijo, da bodo s svojim zgledom in vzorom uspešno zastopali Dijaški in študentski dom Novo mesto.  

________________________________________________________________

18. aprila smo izpeljali 2. roditeljski sestanek za starše. Ravnateljica jim je predstavila, kaj smo v tem šolskem letu naredili in kakšne načrte imamo do konca le tega. Sledil je glasbeno kulturni program v katerem so se predstavili dijaki vseh vzgojnih skupin. Več utrinkov v spodnji galeriji.

________________________________________________________________

24. aprila smo gostili učence OŠ Ob Rinži Kočevje. Učenci gledališkega krožka so nam predstavili igro z naslovom Noben me ne razume.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Skip to content