Darko Jorgič, najboljši športnik Mestne občine Novo mesto

Na tradicionalni, 31. prireditvi Športnik leta 2016, ki je potekala 15. 2. 2017 v športni dvorani Marof, je bil dijak Dijaškega in študentskega doma Novo mesto, sicer igralec namiznega tenisa, Darko Jorgič, v močni konkurenci izbran za najboljšega športnika Novega mesta. Darko Jorgič je prejel tudi priznanje novomeškega župana, Gregorja Macedonija, za nastop na svetovnem in evropskem prvenstvu za mladince ter osvojitev naslova državnega prvaka posamezno in v dvojicah za mlajše člane ter za mladince posamezno, v dvojicah in mešanih dvojicah. Na nedavno končanem Evropskem prvenstvu v namiznem tenisu do 21 let je v Sočiju osvojil bronasto odličje v posamični konkurenci.

Priznanje župana sta prejela tudi naša dijaka Tilen Cvetko in Peter Hribar za športne dosežke v namiznem tenisu. Oba sta nastopila za slovensko mladinsko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Zagrebu. Vsi trije najboljši športniki Mestne občine Novo mesto so člani Namiznoteniškega kluba Krka.

Zapisala: Urška Petric

Dogodki

MAREC 2024

Svetovni dan varčevanja z energijo v dijaškem domu Novo mesto  Tako kot lansko šolsko leto, smo...

Dogodki

FEBRUAR 2024

KULTURNI PRAZNIK: PREŠERNO O PREŠERNU Za začetek je dijakinja na violino zaigrala Zdravljico,...

Dogodki

JANUAR 2024

V začetku koledarskega leta so dijaki svoj prosti čas namenili predvsem učenju, tudi izven...

Dogodki

NOVEMBER 2023

Po jesenskih počitnicah je dijake za ustvarjanje z glino navdušila naša svetovalna delavka....

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Skip to content