GREM NAZAJ V NOVO MESTO – s tremi zlatimi in eno bronasto medaljo

S simpatičnim sloganom »Grem nazaj v Novo mesto« iz kratkega filma o Dijaškem in študentskem domu Novo mesto, ki so ga ob pomoči mentorjev letos posneli dijaki sami, idejo zanj pa si sposodili pri legendarni novomeški glasbeni skupini Rudolfovo, se je v petek, 24. 4. vrnila z Rogle ekipa Dijaškega in študentskega doma Novo mesto.

Letošnja, že 53. DOMIJADA, je potekala v četrtek in petek, 23. in 24. 4. 2015, na Rogli, ki gosti najboljše predstavnike vseh dijaških domov Slovenije že vrsto let. Nadvse uspešno se je za novomeške dijake zaključilo dvodnevno druženje , na katerem so se najboljši po zahtevnih večmesečnih kvalifikacijah pomerili v različnih športnih disciplinah ter kulturnih in izobraževalnih vsebinah.

Že v četrtek sta nas s 1. mestom pričakovano razveselila igralca v namiznem tenisu Darko Jorgič in Deni Kožul, v petek pa še ekipa fantov v malem nogometu, ki je prav tako osvojila 1. mesto. V literarnem delu je bil za najboljši prispevek po oceni strokovne žirije nagrajen Simon Iskra, ki je na hudomušen način opisal življenje v dijaškem domu. Simon je bil med glavnimi akterji tudi v ekipi malega nogometa, za povrh pa osvojil še 3. mesto v teku.

Dijaki so sodelovali tudi delovali smo tudi na okrogli mizi, v različnih ustvarjalnih delavnicah ter nastopili na kulturnem programu.

Vsem udeležencem DOMIJADE iskreno čestitamo.

Dogodki

MAREC 2024

Svetovni dan varčevanja z energijo v dijaškem domu Novo mesto  Tako kot lansko šolsko leto, smo...

Dogodki

FEBRUAR 2024

KULTURNI PRAZNIK: PREŠERNO O PREŠERNU Za začetek je dijakinja na violino zaigrala Zdravljico,...

Dogodki

JANUAR 2024

V začetku koledarskega leta so dijaki svoj prosti čas namenili predvsem učenju, tudi izven...

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Skip to content