Svetovni dan gibanja – 10. maj

Aktiven življenjski slog prispeva k ohranjanju ali izboljšanju našega zdravja ter preventivno deluje pred pojavom različnih zdravstvenih zapletov. Svetovna zdravstvena organizacija (v nadaljevanju SZO) priporoča vsaj 150 minut zmerne ali 75 minut visoko intenzivne dejavnosti na teden za odrasle. Za OTROKE in MLADOSTNIKE pa vsaj 60 minut na dan. SZO opozarja tudi na to, da daljše neprekinjeno sedenje prispeva k nastanku kroničnih nenalezljivih bolezni. In kaj lahko naredimo? Izkoristimo vsakodnevne priložnosti za gibanje in naredimo nekaj dobrega za svoje zdravje (vir NIJZ).

V Dijaškem in študentskem domu Novo mesto smo Svetovni dan gibanja obeležili z igro odbojke. Nekateri dijaki maturanti se zavedajo pomena telesne aktivnosti, zato so si kljub napornemu urniku popoldanskega učenja vzeli čas in se razgibali. Poleg tega so izkoristili sončno ponedeljkovo popoldne in uživali tudi v dobri medsebojni družbi. 

Dogodki

MAREC 2024

Svetovni dan varčevanja z energijo v dijaškem domu Novo mesto  Tako kot lansko šolsko leto, smo...

Dogodki

FEBRUAR 2024

KULTURNI PRAZNIK: PREŠERNO O PREŠERNU Za začetek je dijakinja na violino zaigrala Zdravljico,...

Dogodki

JANUAR 2024

V začetku koledarskega leta so dijaki svoj prosti čas namenili predvsem učenju, tudi izven...

Dogodki

NOVEMBER 2023

Po jesenskih počitnicah je dijake za ustvarjanje z glino navdušila naša svetovalna delavka....

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Skip to content