UDELEŽBA NA MEDNARODNEM KONGRESU DIJAŠKIH DOMOV

Trije dijaki Dijaškega in študentskega Novo mesto, Tamara Črtalič, Florijan Volčanšek in Sara Mravlja Stegenšek smo se z vzgojiteljico Katjo Grahut, v petek, 23. 3. 2018, udeležili že šestega mednarodnega kongresa dijaških domov. Letos je potekal v Ljubljani, v Dijaškem domu Tabor.

Po prijetnem uvodu smo poslušali dve predavateljici, vsako mojstrico na svojem področju. Nova znanja smo pridobili in se poglobili v razmišljanja s predavanjem doktorice Mateje Sedmak, ki se je glasil Otrokosrediščnost in se zamislili o teži naših besed po predavanju dr. Vesne Mikolič, Učenje komunikacijskih vzorcev za preprečevanje konfliktov.

Nato smo bili na vrsti mi. Na sekciji mladih smo prikazali življenje in delo v dijaškem domu s pomočjo kratkega filma, ki smo ga s skupnimi močmi posneli v prejšnjim letu. Z veseljem smo predstavili trud kar nekaj naših dijakov ter seveda naših mentoric, Katje Grahut in Nataše Kokol.

Po prijetnem druženju in spoznavanju drugih dijaških domov po Sloveniji ter slastnem kosilu, smo se z novo izkušnjo, idejami in spoznanji, poslovili in kakor vsak petek odhiteli vsak na svoj konec dežele.

Zapisala: Sara Mravlja Stegenšek

Dogodki

MAREC 2024

Svetovni dan varčevanja z energijo v dijaškem domu Novo mesto  Tako kot lansko šolsko leto, smo...

Dogodki

FEBRUAR 2024

KULTURNI PRAZNIK: PREŠERNO O PREŠERNU Za začetek je dijakinja na violino zaigrala Zdravljico,...

Dogodki

JANUAR 2024

V začetku koledarskega leta so dijaki svoj prosti čas namenili predvsem učenju, tudi izven...

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Skip to content