ZAKLJUČNI IZLET NA GORENJSKO

Planica, Planica snežena kraljica …

Na lep, majski pomladni dan smo se z dijaki odpravili na zaključni izlet. Letos nas je pot vodila na Gorenjsko.

Za začetek smo se odpravili v Planico. Sprejeli smo nas učitelji CŠOD Planica, ki so za nas pripravili zanimiv in predvsem poučen program. Nekateri smo prvič v živo videli ponos slovenskih smučarskih skokov – 7 skakalnic in planiško velikanko. Ker si je iz doline težko predstavljati, kako se počutijo skakalci ob skokih čez 200 metrov, smo se pogumno, peš odpravili proti vrhu velikanke. Moramo priznati, da je bolj strmo kot zgleda po televiziji, zato sedaj še bolj spoštujemo vse, ki si upajo skakati na teh daljavah.

Ogledali smo si tudi nov nordijski center, kjer se da skozi celo leto teči na smučeh v hladni dvorani, igrati nogomet na umetni travi in teči na skajkih. Ogledali smo si kratek film o zgodovini in razvoju slovenskih smučarskih skokov. Izvedeli smo, da je bilo v Planici doseženih ali izenačenih kar 45 svetovnih rekordov.

Pot nas je po kosilu vodila do naravnega rezervata Zelenci, ki ga krasi smaragdno zeleno jezero. Narava in izjemno svež zrak sta nas popolnoma umirila.

Izlet smo zaključili z ogledom Ruske kapelice na Vršiču. V znak našega sodelovanja z društvom Slovenija Rusija, nas je Vanda na avtobusu na kratko seznanila z izgradnjo in namenom kapelice.

Preživeli smo lep dan, pol odkrivanja naravnih lepot naše države.

Zapisala: Urška Petric

Dogodki

MAREC 2024

Svetovni dan varčevanja z energijo v dijaškem domu Novo mesto  Tako kot lansko šolsko leto, smo...

Dogodki

FEBRUAR 2024

KULTURNI PRAZNIK: PREŠERNO O PREŠERNU Za začetek je dijakinja na violino zaigrala Zdravljico,...

Dogodki

JANUAR 2024

V začetku koledarskega leta so dijaki svoj prosti čas namenili predvsem učenju, tudi izven...

Dogodki

NOVEMBER 2023

Po jesenskih počitnicah je dijake za ustvarjanje z glino navdušila naša svetovalna delavka....

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Skip to content