ZAKLJUČNI IZLET ZA DIJAKE: RIBNICA IN KOČEVJE

V četrtek, 16. 5., smo se odpravili na izlet v Ribnico. Najprej smo se ustavili v rokodelskem centru, kjer imajo muzejsko trgovino. V dobri uri in pol nam je vodič predstavil zgodovino Ribnice, videli smo bogat muzej in zanimiv prikaz izdelovanja suhe robe. Pritegnil nas je čudovit ribniški grad, v katerem je čarovniški muzej.

Dan je bil precej hladen, dobre volje pa ni manjkalo. Ustavili smo se tudi v Kočevju, kjer smo si ogledali zelo zanimivo Osnovno šolo zbora odposlancev. Zelo lepo so nas sprejeli in imeli smo kaj videti. V šoli dajejo velik poudarek ustvarjalnosti in pomembnim vrednotam, kot so spoštovanje, poštenost, odgovornost, kar kaže tudi njihova vizija.

Na poti nazaj proti Ribnici smo se ustavili in si ogledali privatni živalski vrt, kjer še izstopata kočevska medveda. Po kosilu v znani piceriji Harlekin smo si ogledali še posestvo Ugar, kjer so nam predstavili svoje dejavnosti. Dijaki so se zelo razveseli konjev in domačih živali. Kljub ne ravno idealnemu vremenu smo preživeli lep in zanimiv dan.

Zapisala: Katja Grahut

Dogodki

MAJ 2024

Pogovorna ura na temo “Pasti mladostništva”  V četrtek, 9. maja, so tri dijakinje 2....

Dogodki

APRIL 2024

DOMIJADA V četrtek, 11. 4. 2024, se je v Mariboru odvila že 59. Domijada. Na športnem področju...

Dogodki

MAREC 2024

Svetovni dan varčevanja z energijo v dijaškem domu Novo mesto  Tako kot lansko šolsko leto, smo...

Dogodki

FEBRUAR 2024

KULTURNI PRAZNIK: PREŠERNO O PREŠERNU Za začetek je dijakinja na violino zaigrala Zdravljico,...

Dogodki

JANUAR 2024

V začetku koledarskega leta so dijaki svoj prosti čas namenili predvsem učenju, tudi izven...

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Skip to content